fbpx
 

Vloerverwarming

Bespaar op stookkosten met vloerverwarming

Zoekt u vanwege de hoge energieprijzen naar manieren om op gas te besparen met uw verwarming?  De Consumentenbond heeft onderzocht dat u met vloerverwarming tot 15% kunt besparen op uw stookkosten, in vergelijking met reguliere radiatoren. Bij de combinatie van vloerverwarming met een warmtepomp is uw voordeel nog groter. Dankzij deze duurzame verwarmingsmethode bespaart u tot 60% op gas bij het verwarmen van uw huis. WarmteCentrum Brabant kan u van deskundig en eerlijk advies voorzien om uw woning energiezuiniger te maken.

Optimale verspreiding warmte: minder energie nodig

Met vloerverwarming vindt er een optimale verspreiding van de warmte door uw woning plaats. De gevoelstemperatuur is aangenamer, waardoor de thermostaat lager kan worden ingesteld. Door vloerverwarming wordt een groot oppervlak verwarmd met een constant lage(re) en gelijkmatige temperatuur. Hierdoor hebt u minder energie nodig om een behaaglijke warmte te realiseren. Bovendien kunt u vloerverwarming ’s zomers gebruiken voor verkoeling.

Vloerverwarming effectieve en energiezuinige oplossing

Wilt u geen koude voeten meer? Of is de verwarming aan vervanging toe? Dan is vloerverwarming een effectieve en energiezuinige optie. Er zijn vele systemen, van elektrisch tot droogbouw of natbouw. WarmteCentrum Brabant legt graag de verschillen en mogelijkheden uit. Vloerverwarming kan onder allerlei vloeren worden geplaatst. Niet alleen tegels, maar ook laminaat, parket, linoleum, gietvloer of zelfs tapijt. Onze experts weten of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming.

Vloerverwarming combineren met warmtepomp

Vloerverwarming kan worden gecombineerd met een goede cv-ketel, maar met een warmtepomp is een milieuvriendelijke én voordelige oplossing voor uw woning. WarmteCentrum Brabant is gespecialiseerd in het installeren van hoogwaardige warmtepompen met een strak design. Het is een alles-in-één oplossing voor warm water, verwarming en koeling.

Er zijn verschillende soorten pompen: een volledig elektrische warmtepomp, een hybride warmtepomp en een ventilatiewarmtepomp. Wij adviseren u graag over wat voor uw woning het beste is. Bedenk dat een warmtepomp pas echt rendabel is als uw huis goed geïsoleerd is. Er mag niet te veel warmteverlies plaatsvinden en uw woning moet zoveel mogelijk tochtvrij zijn. Dit is tijdig vast te stellen aan de hand van de leeftijd van de woning, het type woning en de vorm van isolatie die al is aangebracht.

Een warme en comfortabele woning

Geïnteresseerd in vloerverwarming, eventueel in combinatie met een warmtepomp? Neem contact op met WarmteCentrum Brabant en wij helpen u aan een warme en comfortabele woning. Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Call Now Button