fbpx
 

Vloerverwarming

Heeft u genoeg van koude voeten? Wilt u een comfortabele, gelijkmatige temperatuur in uw woning? Of is uw verwarming aan vervanging toe? Denk dan eens aan de installatie van vloerverwarming in huis. De mogelijkheden met vloerverwarming zijn eindeloos en met vloerverwarming in huis heeft u altijd een gelijkmatig warme woning. 

Welke soort?
Vloerverwarming wordt steeds populairder. In de beginjaren van de vloerverwarming was er nog niet zo veel keus. Inmiddels zijn de mogelijkheden voor vloerverwarming in huis danig uitgebreid. Er bestaan veel verschillende soorten vloerverwarming, zoals elektrische systemen, droogbouwsystemen en natbouwsystemen. Sommige systemen zijn ideaal als het gaat om een nieuwbouwwoning, andere systemen zijn uitermate geschikt voor plaatsing in een bestaand huis.

Gelijkmatige verwarming
Vloerverwarming in huis wordt veelal geplaatst als hoofdverwarming. Vloerverwarming zorgt ervoor dat het huis gelijkmatig wordt verwarmd, waardoor uw kamertemperatuur overal gelijk is. En dankzij de gelijkmatige warmteverdeling zorgt vloerverwarming in huis ook nog eens voor een lager energieverbruik. Uw vloer is altijd lekker warm, zelfs als u op blote voeten loopt!

Vloerverwarming voor bijna iedere vloer!
Vloerverwarming kan, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, tegenwoordig onder heel veel verschillende soorten vloeren worden geplaatst. De combinatie vloerverwarming en tegels is bekend. Maar ook onder tapijt, laminaat, parket en andere soorten vloerbedekking, zoals linoleum of gietvloeren, kan veelal prima vloerverwarming worden geplaatst. Wel geldt voor alle soorten vloeren: laat van te voeren altijd goed onderzoeken of uw vloer geschikt is voor vloerverwarming in huis. Indien uw bestaande vloerbedekking isolerend werkt, bijvoorbeeld door een ondervloer of isolerend tapijt, is de werking van de vloerverwarming in huis niet optimaal.

Vloerverwarming door het hele huis
De meeste mensen plaatsen vloerverwarming in de woonkamer. Dit is natuurlijk ook de plek waar u de meeste tijd doorbrengt, maar vergeet u ook de andere ruimtes in huis niet. Vloerverwarming kan ook prima worden geplaatst in uw slaapkamer. En vergeet de badkamer niet: nooit meer met uw blote voeten op koude tegels staan na het douchen!

Vloerverwarming in huis kunt u zelf plaatsten, of u kunt dit door een specialist laten doen. Een vakman kan u ook uitgebreid informeren over de specifieke mogelijkheden van vloerverwarming onder uw type vloer en deze kan bekijken welk type verwarming het beste in uw woning past.