fbpx

Ontdek de voordelen van een waterontharder

Warmtecentrum Brabant is expert in het installeren van waterontharders van het merk Lubron. Wilt u meer weten over wat wij voor uw woonsituatie kunnen betekenen? Neem contact op, we adviseren u graag.

Een waterontharder, hoe gaat dat in zijn werk?

Door een waterontharder aan uw woning toe te voegen zorgt u ervoor dat, voordat het water uw woning inkomt, er een groot deel van de kalk uit het water wordt gefilterd. Onthard water heeft vele voordelen, waaronder:

  • Langere levensduur verschillende apparaten
  • Kalkaanslag in badkamer verminderen
  • Energie besparen
  • Zacht, zuiver water

Energiezuinig

Als de kalkafzetting in verschillende apparaten groter wordt, groeit het energiegebruik hierin mee. Denk hierbij aan alle veelgebruikte apparaten zoals: boilers, waterkokers en wasmachines. Het gebruik van ontkalkt water zorgt voor minimale aanslag en dus een zuiniger huis op de lange termijn.

Zacht en zuiver water

Ontkalkt water wordt ook wel zacht water genoemd. U merkt dit vrijwel direct op veel plekken in de woning. Er is bijvoorbeeld minder wasmiddel nodig voor een goed wasresultaat. U bespaart dus niet alleen kosten maar houdt ook uw kleding langer in goede staat!

Kalkaanslag in badkamer en keuken

Doordat bij het installeren van een waterontharder in uw hele woning zacht water wordt gebruikt, zal dit ook gelden voor de keuken en de badkamer. U zult vrijwel direct merken dat er minder aanslag ontstaat en u minder vaak kalkreiniger hoeft te gebruiken om uw keuken en badkamer schoon te houden.

Verlengen levensduur

Niet alleen het energieverbruik van verschillende apparaten gaat heel erg omhoog door kalkafzettingen, ook beïnvloed het de levensduur van verschillende apparaten enorm. Met onthard water wordt er minder kalk afgezet waardoor de levensduur wordt verlengd.

Call Now Button